Medlemskapet

Medlemskapet i vår förening ger dig delaktighet i den gemenskap som föreningen erbjuder och möjlighet att påverka genom att hjälpa oss driva igenom förändringar till det bättre inom psykiatrin lokalt, inom regionen samt på riksnivå.

Sammanfattningsvis så ger dig medlemskapet:

1: Du får möta mänskor som har egen erfarenhet och kunskaper kring att vara anhörig eller sjuk i schizofreni eller liknande psykoser.

2: Du får möjlighet att vara med och påverka utformning av service, stöd, vård och rehabilitering av personer med schizofreni och liknande psykoser.

3: Du får regelbunden information både från oss i lokalföreningen och från Schizofreniförbundet.

4: Du får möjlighet att delta i våra olika aktiviteter som medlemsmöten, föredrag, konferenser, utbildningar etc.

5: Du får rabatt på viss litteratur från Förbundet.

6: Du kan deltaga i Schizofreniföreningarnas seminarier, mindre och större konferenser till nedsatt pris eller ibland helt utan kostnad.

7: Genom att delta i föreningens verksamhet får du utbildning och aktuell kunskap om allvarlig psykisk sjukdom/funktionshinder och din roll som anhörig.

8: Du får tillgång till kostnadsfri juridisk rådgivning för medlemmar och deras anhöriga drabbade. Kontakta någon i styrelsen för hjälp.