Om verksamheten

Kära medlem,

Bättre sent än aldrig!

Så får jag tydligen börja alla mina brev! Problem med synen (grå starr) har gjort det svårt att fungera normalt men vi kan hoppas på att det blir bättre!

Så här kommer höstens program att se ut:

Medlemskapet

Medlemskapet i vår förening ger dig delaktighet i den gemenskap som föreningen erbjuder och möjlighet att påverka genom att hjälpa oss driva igenom förändringar till det bättre inom psykiatrin lokalt, inom regionen samt på riksnivå.

Sammanfattningsvis så ger dig medlemskapet:

1: Du får möta mänskor som har egen erfarenhet och kunskaper kring att vara anhörig eller sjuk i schizofreni eller liknande psykoser.

2: Du får möjlighet att vara med och påverka utformning av service, stöd, vård och rehabilitering av personer med schizofreni och liknande psykoser.

3: Du får regelbunden information både från oss i lokalföreningen och från Schizofreniförbundet.

4: Du får möjlighet att delta i våra olika aktiviteter som medlemsmöten, föredrag, konferenser, utbildningar etc.

5: Du får rabatt på viss litteratur från Förbundet.

6: Du kan deltaga i Schizofreniföreningarnas seminarier, mindre och större konferenser till nedsatt pris eller ibland helt utan kostnad.

7: Genom att delta i föreningens verksamhet får du utbildning och aktuell kunskap om allvarlig psykisk sjukdom/funktionshinder och din roll som anhörig.

8: Du får tillgång till kostnadsfri juridisk rådgivning för medlemmar och deras anhöriga drabbade. Kontakta någon i styrelsen för hjälp.

Hur blir man medlem

Man blir medlem i föreningen genom att höra av sig till föreningen, direkt till sekreteraren Lillan Dahl, eller till ordföranden eller någon annan i föreningens styrelse samt att betala medlemsavgifter som fn är 50:-/år för drabbad, 100:- för första familjemedlem och 50:- för övriga familjemedlemmar.
Föreningens postgirokonto är: 10 05 48-7 och föreningens namn är IFS i Trelleborg.
Glöm inte att ange inbetalarens namn och ev andra nya medlemmars namn (och ev avvikande adress), som betalningen avser, på inbetalningstalongen!

Donationer

Vi är också synnerligen tacksamma för ev donationer till vår förening.
Vi behöver allt stöd!
Använd samma kontonummer 10 05 48-7 - ange donation på inbetalningen.

Så här kontaktar du vår förening

Du kan kontakta vem som helst av personerna i vår styrelse genom telefon, mail eller brev.
Alla styrelsemedlemmar har antingen en drabbad anhörig eller har visat särskilt intresse för frågor som är viktiga för de psykiskt sjuka/funktionshindrade eller deras anhöriga.
Därför kan du som medlem i vår förening känna dig trygg när du behöver råd, information eller kanske enbart har behov av någon att prata med.

Adress till föreningen (styrelsens sammansättning hittar du på separat sida):

IFS i Trelleborg
c/o Tord Larsson
Bästemansvägen 3
231 32 Trelleborg

Styrelsemedlemmarna är anhöriga eller personer som visat intresse för frågor som är viktiga för psykiskt funktionshindrade och deras närstående.

IFS i Trelleborg
c/o Tord Larsson