Rättsläget för personer med allvarlig psykisk sjuk

Rättsläget för allvarligt psykiskt sjuka personer med allvarliga psykiska funktionsnedsättningar.

Konferens tisdagen den 8 november 2011 i Lund.

Konferensen anordnades av Schizofreniföreningen i Skåne i samarbete med Schizofreniförbundet och Studieförbundet Vuxenskolan, Skåneregionen.

Moderator: Harald Wilhelmsson

Per Scholtz är jurist med ett långt förflutet som jurist i offentlig förvaltning. Idag arbetar han hälften ideellt och hälften avlönad som jurist år Schizofreniföreningen i Skåne.

Föreningens juridiska rådgivare är tillgänglig för medlemmar i Schizofreniföreningarna i Skåne och deras drabbade anhöriga samt för klienter till personliga ombud i Skåne. Rådgivningen är kostnadsfri.

Välkommen

Föreläsning av Per Scholtz.

Jag skall försöka ge en bild av vad jag stöter på i mitt arbete som juridisk rådgivare till anhöriga, personliga ombud och psykiskt sjuka.

Rättsläget för allvarligt psykiskt sjuka personer
med allvarliga psykiska funktionsnedsättningar.

Konferens tisdagen den 8 november 2011 i Lund.

För referatet svarar Harald Wilhelmsson.

Inledning av förbundsordförande i Schizofreniförbundet Per Torell.

Välkomna! Det är spännande för mig som nyvald förbundsordförande att få hälsa Er välkomna till en väldigt viktig konferens om rättsläget.